Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΓΑΠΗΣ & ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Βοήθεια σε κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα & ομάδες με προβλήματα εξάρτησης.

Αρ. Αποφ. Πολυμελούς Πρωτοδ. Αθηνών: 4866/2006
Ειδική Πιστοποίηση με υπουργική απόφαση Φ.Ε.Κ. 1907/15-06-2012/Τ.Β΄ ως φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας Μ.Κ.Χ.
Έδρα: Μετσόβου 7, Πετρούπολη, Τ.Κ. 13232 - Δράση: Αθήνα:Ευριπίδου 14, 7ος & 8ος όρ.
Τηλέφωνο –Fax: 2105012608 - Κινητό 6977202398
Α.Φ.Μ. 998963870, Δ.Ο.Υ. Β’ Περιστερίου
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.katafigio-agapis.gr , Email: kvitalakis@yahoo.gr.

(Ζεστό φαγητό, καφέ, πλυντήρια, ντους, επικοινωνία και συμπαράσταση)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προσφορά ρούχων σε άπορους και άστεγους

Είμαστε σωματείο μη κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο με την υπ’ αριθ. 4866/2006 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικίου Αθηνών και έχουμε πιστοποιηθεί με την υπ’ αριθ. Γ.Π.Π(2)γ/οικ 57371/15-06-2012.
Ειδική πιστοποίηση Ν. Π.Ι.Δ. 06-06-2012 ΦΕΚ 1907 Τ/β με υπουργική απόφαση ως φορέας παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Αποτελείται από νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους, φοιτητές και εργαζόμενους, επιστήμονες, ιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς και πρώην τοξικομανείς. Σκοπός μας είναι να καταπολεμήσουμε τα ναρκωτικά και όλα τα είδη διαστροφής, που μαστίζουν τη νεολαία και την κοινωνία μας και να συμπαρασταθούμε στους χρήστες τοξικών ουσιών για την αποτοξινωμένη θεραπεία και αποκατάσταση τους. Έχουμε έναν συμβουλευτικό σταθμό στην Αθήνα, όπου δουλεύουμε με τέτοια παιδιά και αρκετά από αυτά έχουν ξεφύγει από αυτό το πρόβλημα του θανάτου και ζουν μια καινούργια ζωή σήμερα. Εκτός από τον συμβουλευτικό σταθμό της Αθήνας και διάφορες άλλες δραστηριότητες που οργανώνουμε για να πετύχουμε το σκοπό μας, παρουσιάζουμε επίσης μουσικές εκδηλώσεις και συναυλίες, σε κλειστούς ή υπαίθριους χώρους και προγράμματα βοήθειας και ψυχαγωγίας στις φυλακές όλης της Ελλάδος.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
Χώρος δράσης στο κέντρο της Αθήνας : Διοργάνωση συσσιτίων αστέγων και απόρων τα οποία πραγματοποιούνται στον χώρο μας στο κέντρο της Αθήνας και επί της οδού Ευριπίδου 14, στον 7ο & 8ο όροφο.
Σκοπός : Βοήθεια προς τις κοινωνικά μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν την έλλειψη των στοιχειωδών βιοτικών αναγκών, αλλά και να συμβάλλουμε στην μείωση της εγκληματικότητας και στην επανένταξη των ατόμων στην κοινωνία.
Παραρτήματα Θεσσαλονίκης : Επίσης λειτουργούν παραρτήματα στην περιοχή Χαλάστρας, Θεσσαλονίκης επι της οδού Μακεδονομάχων 79 και στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου προσφέρονται οι ίδιες υπηρεσίες όπως στην Αθήνα, δίνοντας ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, γεύματα και στήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη και προβαίνουμε σε εξορμήσεις αγάπης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ιστορικό : Ξεκινήσαμε ως εταιρία Μ.Κ.Χ. το 1991 στην οδό Ευριπίδου 90. Το 1995 δραστηριοποιηθήκαμε στον δρόμο και ύστερα μετεγκατασταθήκαμε στην οδό Γερανίου. Μετέπειτα λόγω οικονομικών προβλημάτων συνεχίσαμε την δράση μας στους δρόμους μέχρι που ήρθαμε στον τωρινό χώρο δράσης μας στην Ευριπίδου 14.
Τράπεζες αίματος : Έχουμε πιστοποιηθεί από το εθνικό μητρώο αιμοδοτών και διατηρούμε σαν διαχειριστές 3 τράπεζες αίματος στο νοσοκομείο Σωτηρία (Ίλιον, Σπάτα και Μεσογείων 152 Νοσοκομείο Σωτηρία Αθηνών).
Γεύματα : Παρέχουμε ζεστά γεύματα σε 3000 περίπου άτομα μηνιαίως
Υγιεινή : Στις εγκαταστάσεις μας υπάρχουν χώροι όπου μπορούν να κάνουν μπάνιο και να πλυθούν και να πλύνουν τα ρούχα τους και γενικά να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή (κούρεμα, ξύρισμα κ.α.).
Ψυχολογική υποστήριξη / Ψυχολόγος : Επίσης έχουμε ψυχολόγο που ήρθε στο χώρο μας και της άρεσε το έργο που κάνουμε και προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί υπάρχουν πολλοί με ψυχολογικά προβλήματα λόγο της κατάστασης που βρίσκονται.

Τράπεζα ρούχων : Επίσης έχουμε πάνω από 4000 ανθρώπους περίπου που έχουν ευεργετηθεί με ρουχισμό σε ένδυση, παπούτσια και κουβέρτες από την τράπεζα ρούχων που διατηρούμε στο νοσοκομείο ΝΝΘΑ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» όπου εργαζόμασταν για 30 χρόνια και ευχαριστούμε την διοίκηση του νοσοκομείου για τον χώρο που μας διαθέτει για την τράπεζα ρούχων.
Εξορμήσεις : Συχνά κάνουμε εξορμήσεις στο κέντρο της Αθήνας και στις κρύες μέρες του χειμώνα έχουν ζεσταθεί πολλοί συνάνθρωποί μας. Ταυτόχρονα τους μοιράζουμε φαγητό, τσάι, σοκολάτες, κουβέρτες, κάλτσες, κασκόλ, μπουφάν και τους μοιράζουμε υπνόσακους.
Κοινωνική επανένταξη : Στόχος και βασική φροντίδα μας είναι η κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων και η εύρεση εργασίας ώστε να μπορούν και να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Οδοντιατρείο : Διατηρούμε καθημερινά οδοντιατρείο με άδεια από τον οδοντιατρικό σύλλογο.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ «ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ»
Λόγω των γεγονότων που αντιμετωπίζει η χώρα μας και κατά συνέπεια η πόλη μας, προσφερθήκαμε στην πρόσκληση της πολιτείας να ανταποκριθούμε στην συνεργασία με τον Δήμο της Αθήνας στις έκτακτες ανάγκες του, για μια ανθρώπινη πόλη και να δεχόμαστε στον χώρο μας ανθρώπους για μπάνια, πλύσιμο ρούχων, φαγητό, καφέ, ρουχισμό και να ανοίγουμε σε έκτακτες καιρικές συνθήκες την αίθουσά μας όταν χιονίζει, βρέχει και κάνει πολύ κρύο, για να κοιμηθούνε μέσα στην Ευριπίδου 14, σε κρεβάτια εκστρατείας που διαθέτουμε για έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Ευελπιστούμε και στη δική σας ευαισθητοποίηση καθώς και στο ενδιαφέρον σας για τα εξαρτημένα άτομα και γενικά για την νεολαία που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας.
Όλοι είμαστε εθελοντές και περίπου 50 άτομα, προσφέροντας εθελοντική εργασία.
Δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία κρατική επιχορήγηση.
Ο πρόεδρος του ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΓΑΠΗΣ
Βιταλάκης Κωνσταντίνος